Verenigingen

Verankering van Nippon Shokubai

KVCV | vrijdag 9 november 2018

Nippon Shokubai, dat werd opgericht in 1941, is een koploper in technologische innovaties. Het Japanse chemiebedrijf vestigde zich in 1999 in de gemeente Zwijndrecht, in de Antwerpse haven. Die vestiging is tevens de Europese hoofdzetel. In oktober opende het zijn nieuwe fabriek.

De superabsorberend polymeer (SAP)-productie komt hiermee op 160.000 ton (voorheen 60.000 ton) per jaar. De grondstof acrylzuur, die het bedrijf vroeger importeerde, maakt Nippon Shokubai nu ter plaatse in een gloednieuwe fabriek, goed voor 100.000 ton per jaar.

De totale investering voor dit project bedraagt € 350 miljoen. Het project levert zeventig extra jobs op en verzekert de verankering van Nippon Shokubai in de Antwerpse haven op lange termijn.

De kwaliteit van het personeel, het investeringsklimaat, de logistieke omgeving en de goede relaties tussen Japan en België, droegen bij aan deze investeringsbeslissing. Dit bleek duidelijk uit toespraken tijdens de opening op 2 oktober van de president van de groep, de Japanse ambassadeur, havenschepen Van Peel, staatssecretaris van buitenlandse handel De Crem en gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen Frank Beckx, in aanwezigheid van site manager Roel De Vil.

Superabsorberende polymeren kennen een brede waaier aan toepassingen, waarvan luiers en incontinentiematerialen de meest bekende zijn. Nippon Shokubai is goed voor ongeveer een kwart van de wereldproductie van SAP.

Eric Schouteden
KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Logo KVCV

KVCV Facebook

De KVCV is ook op Facebook te vinden:

facebook

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Mens & Molecule.

Meld je nu aan!