Verenigingen

ChemCYS 2020

KVCV | donderdag 7 mei 2020

Dit jaar vond de ChemCYS-bijeenkomst plaats in het Blankenbergse Floréal conferentiecentrum. Ook tijdens deze vijftiende editie bleef het internationale karakter uitgesproken met de aanwezigheid van 310 deelnemers afkomstig uit 31 verschillende landen. Het wetenschappelijke programma bestond uit drie plenaire sprekers, vier parallelle sessies, postersessies en afsluitend twee soft-skill workshops.

De plenaire sprekers, Sarah O’Connor, Krzysztof Matyjas­zewski en Noemi Linares, zijn elk experten in hun vakgebied en gaven inspirerende lezingen over respectievelijk het gebruik van plantenenzymen in de organische chemie, de reversibele additie-fragmentatie keten transfer (RAFT) radicalaire polymerisatie en de ontwikkeling en commercialisatie van intra- kristallijne mesoporeuze zeolieten.

Hoge kwaliteit

Tijdens de parallelle sessies waren alle onderdelen van de chemie vertegenwoordigd, gegroepeerd in zes categorieën. Dit resulteerde in 106 zeer diverse lezingen. De kwaliteit van de lezingen en de kennis van de sprekers waren dit jaar zeer hoog. Ook het improvisatietalent van de deelnemers en de organisatoren werd even op de proef gesteld toen de elektriciteit het gedurende een vijftiental minuten begaf als gevolg van een stroompanne die de hele kuststreek trof.

Deze editie konden we ook rekenen op 126 posters binnen diezelfde zes categorieën. Deze posters werden onderverdeeld in twee postersessies, wat zorgde voor een gezellige drukte op woensdag- en donderdagavond in de gangen tussen de posterborden.

Op woensdagavond konden we weer beroep doen op een diverse groep van werknemers uit de sector van de chemie en life sciences die tussen pot en pint met passie vertelden over hun carrièreverloop en huidige functie tijdens het ondertussen welbekende KaféCV.

Op donderdagavond kregen de deelnemers de kans hun benen te strekken tijdens het social event, dat van de juiste tonen werd voorzien door de lokale DJ Kevin. De foto’s kan je terugvinden in het fotoalbum op de KVCV-website, ze spreken voor zich. Tijdens deze avond werd ook de Nattapon-award in het leven geroepen voor de deelnemer met de beste dance moves.

Als afsluiter werden op vrijdagochtend twee soft-skill workshops gegeven. Hier kregen de deelnemers tips over hoe ze hun netwerk kunnen uitbouwen en welke rol sociale media als LinkedIn hierbij kunnen spelen.

Netwerk uitbreiden

Kortom, ChemCYS 2020 was een zeer geslaagde editie. De deelnemers hebben tijdens dit congres zowel hun netwerk als hun kennis aanzienlijk kunnen uitbreiden. Een strandwandeling zat er voor velen misschien niet in tijdens de koude februarimaand, maar gezien de huidige omstandigheden kunnen we ons wel gelukkig prijzen dat het congres niet belemmerd geweest is. Vele andere activiteiten en congressen zijn dezer tijden een ander lot beschoren.

Nathan Carpentier,
Voorzitter Jong-KVCV
KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Logo KVCV

KVCV Facebook

De KVCV is ook op Facebook te vinden:

facebook