Verenigingen

40 jaar KVCV-sectie Voeding

KVCV | maandag 12 februari 2018

De sectie Voeding viert haar verjaardag met haar 100ste activiteit, een symposium over uitdagingen voor onze voeding: zekerheid, veiligheid en kwaliteit.

De sectie Voeding van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) bestaat 40 jaar. Ze bestaat uit 26 actieve werkgroepleden die werkzaam zijn of waren in de academische wereld, overheid en industrie.

De missie van de sectie Voeding is het verspreiden van wetenschappelijke informatie over voeding en aanverwante disciplines. Op studiedagen, congressen en workshops kwamen analysemethoden, laboratoriumtechnieken, interpretatie van meetgegevens al ruim aan bod en werd aandacht geschonken aan de toepassing van de eetwarenwetgeving. Op dat vlak wil de sectie Voeding een schakel vormen tussen maatschappij, onderwijs en de voedingsindustrie en aanverwante industrieën.

De sectie Voeding is fier u na 40 jaar haar 100ste activiteit te kunnen aankondigen. Het is een moment om stil te staan bij verleden, heden en toekomst van de mens en zijn voedsel. In een geglobaliseerde wereld met een steeds groeiende wereldbevolking, die steeds meer in steden leeft en aan de wijzigende klimaat- omstandigheden onderhevig is, zijn zekerheid over de voedselvoorziening, voedselveiligheid en behoud van de kwaliteit van ons voedsel dé uitdagingen.

Drie gerenommeerde sprekers zullen elk vanuit hun oogpunt hun visie over deze uitdagingen geven.

KVCV-sectie Voeding hoopt met deze studienamiddag een ruime kring van belangstellenden in en buiten de KVCV te bereiken en zo nog lang informatie over voeding te kunnen verspreiden.

Programma

13u30:  Registratie en onthaal
14u00: Verwelkoming

drs. Rudy Calders, voorzitter KVCV sectie Voeding, en Christophe De Bie, voorzitter KVCV

14u20: Welke gebeurtenissen hebben onze voedselpolitiek veranderd?

Piet Vanthemsche, gewezen gedelegeerd bestuurder FAVV, ere-voorzitter Boerenbond, bestuurder van vennootschappen

15u00: What analysis concepts do we need to ensure the safety and quality of our food?

prof. dr. Franz Ulberth, IRMM, Mol

15u35: Uitdagingen voor GGO’s in onze voeding: merken we straks nog het verschil met de niet-genetische gewijzigde soorten?

prof. dr. Lieve Gheysen, UGent

16u15: Receptie

Praktische informatie

15 maart 2018, 13u30–17u00

Congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8, 1790 Affligem, België

Deelnamekosten

KVCV-leden: gratis

Niet-leden: € 55 (incl. BTW)

Registratie

Registratie is verplicht via http://voeding.kvcv.be. Bij afwezigheid en niet tijdig afmelden zal een factuur volgen, ook voor leden (no show fee bedraagt € 55 incl. BTW). Afmelden kan tot 12 maart 2018.

KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Logo KVCV

KVCV Facebook

De KVCV is ook op Facebook te vinden:

facebook