Verenigingen

iGEM in Boston, de afterparty

NBV |

Alle zes Nederlandse teams die dit jaar meededen aan de iGEM-competitie hebben in oktober hun werk gepresenteerd tijdens de Giant Jamboree in Boston. Hieronder een kort overzicht van hun prestaties. 

Rotterdam

Het team van de Hogeschool Rotterdam ontwikkelde een selectieve koolstofmonoxidedetector. De huidige systemen ondervinden problemen met differentiatie tussen koolstofmonoxide en waterstof, wat leidt tot valse alarmen. Dit systeem lost dat op. het werd beloond met een Bronze Medal.

Utrecht

Het tea van de Universiteit Utrecht ontwikkelde de DeTaXion biosensor. Die sensor verbetert herkenning van antidepressiva in water op basis van een systeem van de E. coli-bacterie. Het leverde een Bronze Medal op, en nominaties in de categorieën Best environment project en Best Wiki.

Eindhoven

Hert team van de Technische Universiteit Eindhoven scoorde een Gold Medal met GelCatraz, een gel waarin je bacteriën vangt. Creëerde een nieuw platform op basis van genetisch gemodificeerde E. coli waaruit bacteriën minder makkelijk ontsnappen.

Leiden

Het team van de Universiteit won een Gold Medal met een platform waarmee je stressfactoren in bacteriële cellen in kaart gebracht kunt brengen, genaamd 50 S.O.S.. Die bevindingen kunnen leiden tot nieuwe antibiotica.Ze waren tevens goed voor de onderscheidingen Best Therapeutic Project & Best Model.

Delft

Het team van de Technische Universiteit Delft ontwikkelde ADOPE (Advanced Detection of Performance Enhancement), waarmee je misbruik van gentherapie in sport kunt tegengaan. Binnenkort presenteert het team het project bij de Wereld Anti-Doping Autoriteit in Montreal, met een Gold Medal op zak en prijzen voor de Best New Application en het Best Product Design.

Groningen

Het team van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde StyGreen; een bioplastic geproduceerd van gerecycled toiletpapier. Het bleek goed voor een Gold Medal, een prijs in de categorie Best measurement en nominaties voor Best poster, Best presentation, Best model en Best manufacturing.

Deel deze pagina
Bestel nu GRATIS 2 proefnummers Mens en molecule

Bestel nu 2 GRATIS proefnummers

KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Naar boven