Verenigingen

MeMo is het ledenblad van de KVCV, de Vlaamse beroepsvereniging voor chemici en procestechnologen. Een dynamische community met enkele duizenden leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

‘Zichtbaarder worden is een belangrijk doel’

woensdag 10 maart 2021

Professor Floris Rutjes, vicevoorzitter van het KNCV-bestuur, is op 1 januari 2021 zijn mandaat gestart als EuChemS president voor een periode van drie jaar. Hoog tijd voor een gesprek met deze onderwijzer, onderzoeker en ondernemer in één persoon die uitblinkt in elk van die gebieden. Zo bekroonde de KNCV hem in 2002 met de KNCV Gouden medaille, en won hij in 2008 de prijs voor de meest ondernemende wetenschapper van Nederland.

Waterstof: een historische bron van ideeën

vrijdag 4 december 2020

Waterstof als propere energiebron is volop in de actualiteit. In dit drieluik grasduint Arsène Lepoivre in de geschiedenis ervan, vooral omdat waterstof in de ontwikkeling van de chemie een belangrijke bron van nieuwe inzichten is geweest.

BlueChem voor duurzame chemie

donderdag 3 december 2020

De chemie van de toekomst. Daar draait het om in BlueChem, de eerste incubator in België die zich specifiek toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. ­Manager Leentje Croes en voorzitter Frank Beckx over de troeven van BlueChem.

KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Logo KVCV

KVCV Facebook

De KVCV is ook op Facebook te vinden:

facebook

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Mens & Molecule.

Meld je nu aan!