Verenigingen

MeMo is het ledenblad van de KVCV, de Vlaamse beroepsvereniging voor chemici en procestechnologen. Een dynamische community met enkele duizenden leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Waterstof: een historische bron van ideeën

vrijdag 4 december 2020

Waterstof als propere energiebron is volop in de actualiteit. In dit drieluik grasduint Arsène Lepoivre in de geschiedenis ervan, vooral omdat waterstof in de ontwikkeling van de chemie een belangrijke bron van nieuwe inzichten is geweest.

BlueChem voor duurzame chemie

donderdag 3 december 2020

De chemie van de toekomst. Daar draait het om in BlueChem, de eerste incubator in België die zich specifiek toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. ­Manager Leentje Croes en voorzitter Frank Beckx over de troeven van BlueChem.

Oproep nieuwe vrijwilligers KVCV

maandag 9 november 2020

Dagelijks zetten talrijke vrijwilligers binnen de KVCV zich in voor de vereniging, bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Wil jij daar deel van uitmaken? Dat kan!

Duaal leren op kruissnelheid

donderdag 13 augustus 2020

Het voorbije schooljaar ging de opleiding chemische procestechnieken na drie jaar proefdraaien officieel van start met duaal leren. De KVCV praat met betrokkenen over de voortgang.

Muzikale wetenschappers, encore!

maandag 25 mei 2020

2020 is het Beethovenjaar en daarmee ook een beetje het jaar van de klassieke muziek. Waren er ook wetenschappers met muzikale interesse? Jazeker, Paul Balduck schetst enkele voorbeelden.

ChemCYS 2020

donderdag 7 mei 2020

Van 19 tot 21 februari was het weer tijd voor ChemCYS, de chemieconferentie voor jonge chemici.

KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Logo KVCV

KVCV Facebook

De KVCV is ook op Facebook te vinden:

facebook

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Mens & Molecule.

Meld je nu aan!