Beleid & Bedrijfsvoering

De chemie van het hart

Niet wekelijks huldigt een chemiebedrijf een nieuwe installatie in van € 350 miljoen. Uiterst zelden kondigt een ander chemiebedrijf in diezelfde week en in dezelfde regio een investeringsproject aan van ongeveer € 1 miljard.

Verankering van Nippon Shokubai

Nippon Shokubai, dat werd opgericht in 1941, is een koploper in technologische innovaties. Het Japanse chemiebedrijf vestigde zich in 1999 in de gemeente Zwijndrecht, in de Antwerpse haven. Die vestiging is tevens de Europese hoofdzetel. In oktober opende het zijn nieuwe fabriek.

Een jaar vol chemie

2018 is nog maar halfweg en we hebben al twee grote, geslaagde KVCV-evenementen achter de rug: de 17de Kekulé-cyclus en de 14th Chemistry Conference for Young Scientists (ChemCYS) in februari.

Voedselwaarborging

Het symposium ‘Uitdaging-en voor onze voeding: zekerheid, veiligheid en kwaliteit’ vormde de 100ste activiteit van de KVCV-sectie Voeding. Bij deze een terugblik.

40 jaar KVCV-sectie Voeding

De sectie Voeding viert haar verjaardag met haar 100ste activiteit, een symposium over uitdagingen voor onze voeding: zekerheid, veiligheid en kwaliteit.

Toolkit voor steeds slimmer lab Premium

Niet achteraf, maar tijdens zeer gevoelige experimenten al weten of de kwaliteit goed is. De Vlaamse Kris Laukens ontwikkelde kwaliteitssoftware die op tijd waarschuwt.

De kunst van combineren Premium

Remco van Schadewijk bestudeert tijdens zijn promotie algen met behulp van MRI-technieken, maar produceerde ondertussen ook zijn tweede film.

Naar boven