Partner content

Bedrijfsinformatie in de coronacrisis

Sponsored content | zondag 1 maart 2020

In deze periode van onzekerheid is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om in contact te blijven met hun klanten.

Bij bedrijven in de laboratoriumsector geldt dat misschien wel sterker dan elders. Zij zijn immers direct of indirect betrokken bij de corona-crisis, hetzij doordat ze een meerwaarde kunnen bieden met apparatuur of advies, of anders omdat ze kampen met schaarste aan basale reagentia, apparatuur, disposables, single-use materialen en analysecapaciteit.

Onderstaand een overzicht van onze partners die in de corona-crisis een stapje extra doen voor hun klanten.

Mediphos

Het RIVM concludeert na de uitgevoerde validatie in een GGD teststraat dat de SD-Biosensor COVID-19 F antigeen sneltest, afgelezen met behulp van reader, voldoet aan de WHO eisen. Van de SD-Biosensor Standard Q-Covid-19 Ag was al eerder aangetoond dat deze voldoet aan de criteria en is als eerste opgenomen op de WHO Emergency lijst.

DENIOS

Verversing van ruimtelucht op virusniveau. DENIOS introduceert ruimteluchtreinigers op basis van varioflowtechniek met een afzuigcapaciteit tot 3.500 m³/h en een hoogwaardig HEPA H14-retourluchtfilter om micro-organismen, zoals virussen, effectief te verwijderen. De reiniger is intern voorzien van kiemdodende UV-C desinfectietechniek die ervoor zorgt dat bacteriën en virussen daadwerkelijk vernietigd worden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.denios.nl/nl/pageid/newsitem-2020-04-28

Hitma

Kan een nieuwe pomptechniek helpen bij het versnellen van de ontwikkeling van coronavaccin? De farmaceutische industrie werkt met man en macht aan een vaccin dat ons beschermt tegen Covid-19. Technologische innovaties kunnen helpen bij het versnellen van dit kostbare proces, zoals de Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp die onlangs door Hitma is geïntroduceerd. Het nieuwe type Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp is ontwikkeld voor kritische toepassingen in de (bio)farmaceutische industrie, zoals TFF-filtratie, chromatografie, virusfiltratie en steriele filtratie. Qua aanschafkosten en flowbereik voldoet deze membraanpomp aan de specificaties van farmaceuten, maar door het snel en makkelijk omwisselen van de single-use pompkop zijn geen cleaning-in-place (CIP) en sterilization-in-place (SIP) niet nodig. Dit kan bijdragen aan een snellere kan ontwikkeling van bijvoorbeeld vaccins. Lees hier meer: https://www.hitma-singleuse.nl/blog/2020/4/7020-helpt-nieuwe-pomptechniek-bij-snelle-ontwikkeling-coronavaccin

PerkinElmer

Perkin Elmer maakt deel uit van het team bedrijven wat helpt met de capaciteitsverhoging van de corona diagnostiek in Nederland, zodat vanaf 1 Juni elke Nederlander kan worden getest. Perkin Elmer levert Robots voor high throughput Viral RNA extractie en biedt verder ook de RT- PCR kit aan. De Perkin Elmer RT-PCR kit is ontwikkeld in outbreak point Wuhan in China en FDA en CE-IVD approved. Met deze kit kan het CoVID-19 virus worden gedeteceterd en onderscheiden van andere (SARS) visrussen. Met lokale productie in Turku in Finland en Groningen in Nederland zijn wij trots om labs wereldwijd te faciliteiren met onze CoVID-19 producten; https://perkinelmer-appliedgenomics.com/home/sars-cov-2-testing-solutions/

Cryo Solutions

De lock-down door het COVID-19 / CORONA virus en de consequenties voor uw cryo-biobank! De huidige crisis heeft ons een ding duidelijk gemaakt, de behoeft om extern in real time alle relevante data zoals temperatuur en stikstofniveau te kunnen uitlezen van uw biologische opslagvaten. Het is mogelijk bestaande vaten om te bouwen naar de CryoFill vulautomaat, deze flexibele moderne unit heeft de mogelijkheid om via modbus data te kunnen uitlezen via een alarm monitoring systeem.

Dit is vooral handig als men buiten kantooruren, zon - en feestdagen en zoals nu tijdens een lock-down alarm krijgt, men kan dan comfortabel vanuit huis checken of directe interventie noodzakelijk is of niet.

Voor meer informatie zie www.cryosolutions.nl

Coronaprotocollen

De website waar ondernemers praktische coronaprotocollen kunnen delen en inzien.
Iedereen kan hier protocollen zoeken en downloaden, maar ook kun je eigen protocollen aanleveren.
Zo inspireer en help je anderen weer snel aan de slag te kunnen gaan.

Voor meer informatie: www.coronaprotocollen.nl

BIOplastics bv

Testcapaciteit coronatesten omhoog

BIOplastics BV heeft deze week het eerste alternatief voor de Processing Cartridges vrijgegeven voor gebruik op het Roche MagNA Pure 96 systeem. Over een week  zal BIOplastics BV ook nog een alternatief voor de Output Plate vrijgegeven. Hiermee wordt de testcapaciteit voor coronatesten in Nederland significant verhoogd en komen we een stap dichter bij de 29.000 testen per dag, zoals op 31 maart aangekondigd door minister de Jonge. Lees verder https://bioplastics.com/downloads/BIOplasticsCOVID19.pdf

INSPECT2gether 

During the Covid-19 pandemic we all should take care in helping each other to continue the Healthcare business where we can! INSPECT2gether is the online Shared Auditing platform to connect manufacturers with supplier and enable Shared Auditing. We reduce the audit burden, travel, cost and maintain the highest independent internationally accepted audit compliance. Let’s start to maintain your compliance with the current travel restrictions! We do have a special covid-19 membership offer. Interested in our special covid-19 membership? Please contact us at info@inspect2gether.com or visit www.inspect2gether.com to learn more about this unique online audit sharing platform.

BIOKÉ

Currently scientists are working very hard to get more knowledge about the virus and develop diagnostic tests, treatments and vaccines. BIOKÉ supports these scientists in the fight against COVID-19 by offering a range of different tools that can be used for virus research, like purification kits, rapid detection tool, antibodies, qPCR reagents and plates and more.

Learn more www.bioke.com/COVID19

Pressure Control Solutions en OperationAir

Pressure Control Solutions heeft in samenwerking met OperationAir in Delft een klep ontwikkeld die in combinatie met andere producten speciaal gebruikt wordt om Covid-19 patiënten te beademen. Dit proportioneel regelventiel is geschikt om een druk van 0-50 mbarg te genereren. Het ventiel heeft een Kv van 0,3 en kan gemaakt worden met een doorlaat van 4,5 mm of 8 mm.

Meer informatie is te vinden op onze website: https://www.pressurecontrolsolutions.nl/pcs-operationair/

Hettich Benelux

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het steriliseren van besmet afval, instrumenten of laboratoriumapparatuur belangrijk. De Systec autoclaven voldoen aan de 3 belangrijke gestelde eisen/aanbevelingen voor BSL-2 en BSL-3 conforme sterilisatieapparatuur. In Nederland zijn deze autoclaven exclusief verkrijgbaar bij Hettich Benelux. Lees meer over de inzet van de Systec autoclaven bij het coronavirus in het artikel ‘Safe Coronavirus Research thanks to Systec autoclaves’ op onze website https://www.hettichbenelux.com/nl/productgroep/systec-autoclaven/

CleanAir by Baker

Onbedoeld zijn wij van CleanAir by Baker, producent van Microbiologische Veiligheidswerkbanken voor laboratoria, de laatste tijd veel in het nieuws geweest.

Lees verder om te zien hoe dat komt: https://cleanair.eu.com/nl/latest/nederlands-bedrijf-maakt-overuren-om-te-helpen-bij-bestrijding-covid-19/

Sopachem

Bij Sopachem leven we in eerste instantie mee met de slachtoffers en de nabestaande in deze vervelende tijd. Daarnaast is het voor de veiligheid van onze medewerkers en klanten van groot belang dat ook wij ons aan de regels en afspraken houden. Gelukkig zijn we in staat om vanuit huis ook in constant  contact te staan met onze connecties en leveranciers in de diagnostische en onderzoeks markt. We hebben mede hierdoor een belangrijke lijn van producten weten te verzamelen die de zorg kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan, Testkits (ELISA, qPCR en sneltesten), RNA Lysisbuffer en SARS-CoV-2 referentiemateriaal voor NGS.

Voor meer informatie nodigen we u uit op onze website https://www.sopachem.com/lifesciences/news/

LabForRent

Op zoek naar (tijdelijke) uitbreiding van uw laboratorium capaciteit? Via LabForRent huurt u voor een korte of langere periode laboratorium ruimte. LabForRent is het meest efficiënte online platform waar vraag en aanbod van hightech faciliteiten samenkomen. LabForRent is onderdeel van LabMakelaar Benelux B.V.

Meer informatie: https://www.labforrent.nl/

Poly Temp Scientific

Tijdsbesparing en optimale bescherming met ninoGUARD COVID-19 cabine

Onze partner in Zweden, Ninolab Interior, heeft haar team van experts bij elkaar gezet om te kijken naar een passende oplossing voor het groter wordende probleem van schaarste in de zorg. Zowel op het gebied van tijd en persoonlijke beschermingsmiddelen wordt er een grote druk gelegd op medisch personeel. Er is vanuit de jarenlange ervaring met spoed een cabine ontwikkeld die met name in de eerstelijns screening een belangrijke rol kan spelen.

https://polytemp.nl/nieuws/de-zweedse-oplossing-voor-eerstelijns-screening-verkrijgbaar-bij-poly-temp-scientific

Hettich Benelux

Wist u dat mondkapjes opnieuw gebruikt kunnen worden na decontaminatie met de Memmert sterilisatiestoof SF 110 Plus? Het proces duurt slechts 30 minuten. Bestel de Memmert stoof nu via Hettich Benelux voor een zeer scherpe prijs!

Bekijk het filmpje op onze website https://www.hettichbenelux.com/nl/productgroep/memmert-hetelucht-sterilisatoren/

Plas-Labs en Scala Scientific

Veiligheid op het laboratorium is juist in deze tijd van enorm belang, Plas-Labs, Inc. en Scala Scientific helpen laboratoria in de BeneLux en Duitsland in hun strijd tegen Covid-19.

Neem contact met ons op via E-MAIL: info@scala-scientific.nl of Telefoon: +31(0)318-642785!

https://www.scala-scientific.nl/products/gloveboxen/

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Coronavirus Statement: In het licht van de huidige wereldwijde COVID-19 situatie heeft de Watson-Marlow Fluid Technology Group vergaande noodplannen geïmplementeerd om de impact tot een minimum te beperken. Als de situatie zich blijft ontwikkelen, kunt u er zeker van zijn dat we ons blijven inzetten om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en klanten te beschermen. Nieuws van Watson-Marlow over Covid-19: 

https://www.watson-marlow.com/be-nl/news/covid-19/

Thermo Fisher Scientific

Serving science in the battle against COVID-19. As the world leader in serving science, Thermo Fisher Scientific is helping our customers respond to the COVID-19 pandemic in many ways. Here you’ll find information, news and resources to learn about our products and services that are vital to how we help you understand, diagnose and protect from COVID-19.

Corporate Site and our COVID-19 products and services https://corporate.thermofisher.com/en/COVID-19.html

Join our talent community: https://jobs.thermofisher.com/global/en/jointalentcommunity?applyType=JTC

Greiner Bio-One

Werken aan een oplossing voor COVID-19? Greiner Bio-One levert wat nodig is in de strijd tegen COVID-19. Producten voor de ontwikkeling van vaccins, virale testen en downstream-testen. Als één van 's werelds toonaangevende producenten van laboratoriumartikelen gaan we de uitdaging aan en blijven we uw betrouwbare partner, zoals u van ons gewend bent. We staan klaar om aan de behoefte van klinische- en onderzoekslaboratoria te voldoen door producten van hoge kwaliteit, een snelle verzending en de beste klantenservice te bieden. 

Meer informatie: https://shop.gbo.com/nl/netherlands/products/bioscience/covid-19/

Avans+

De wereld lijkt stil te staan, maar Avans+ is in beweging. Om toch te kunnen voldoen aan de opleidingsbehoeften van klanten gaan ze digitaal door. Trainingen op locatie zijn op dit moment niet mogelijk, maar men is ondertussen goed in staat interactieve videolessen aan te bieden. Als klanten juist deze tijd nu willen benutten om zichzelf en collega’s te scholen, dan is dat dus heel goed mogelijk. Laboratoriumcursussen over verschillende onderwerpen kunnen op deze manier aangeboden worden.

Lees hier meer: https://avansplus.nl/blog/volledig-virtueel-onderwijs-in-tijden-van-corona

LGC

LGC now offers proficiency testing samples for the detection of SARS-CoV-2 (COVID-19) by nucleic acid amplification testing. Samples are non-infectious and are compatible with molecular assays that target CDC and WHO consensus gene sequence regions ORF1a, RdRp, E (Envelope), N (Nucleocapsid) and/or S (Spike). As increasing numbers of diagnostic methods are made available in the global fight against COVID-19 it is essential that laboratories ensure that their application of methods and subsequent results are reliable and accurate using external quality assurance tools including PT. Order now as demand is high! Despatch 4th May 2020.

https://documents.lgcstandards.com/MediaGallery/PT/COVID/LGC_PT_SARS_CoV-2_FactSheet_NL.pdf

Boomlab

RIVM: 'Hergebruik van Mondkapjes is mogelijk na stoomsterilisatie bij 121°C'

Als gevolg van het COVID-19 virus is er wereldwijd een schaarste aan mondkapjes ontstaan en om personeel in de medische sector toch te kunnen beschermen, wordt er gezocht naar oplossingen. Het RIVM deed onderzoek naar hergebruik van mondkapjes en testte één van de meest gebruikte types, namelijk de 3M Aura 1862+ FFP2. Na stoomsterilisatie bij 121°C werden consequent goede waarden gezien bij dit masker, wat betekent dat hergebruik van mondmaskers een goed alternatief is. Wij vertellen u wat u hiervoor nodig heeft > https://www.boomlab.nl/over-boom/nieuws/hergebruik-mondmasker

Getinge

Getinge verhoogt haar productiecapaciteit van beademingsapparatuur met 160% om te voldoen aan de toegenomen vraag naar geavanceerde beademingstoestellen voor intensivecareafdelingen.

Lees meer

Analis

You as a laboratory clinician are experiencing this more than anybody else as you are in the midst of it. We want to inform you that Analis has you covered as we can offer the complete workflow for SARS-CoV-2 testing.

Send us your questions and needs and we will try to help you as fast as possible with our expertise and knowledge. To learn more, have a look at WWW.ANALIS.NL/COVID-19

Our customers will be updated regularly about our efforts by newsletters and social media updates. To help you in this crisis, we activated a central e-mail address: COVID19@ANALIS.NL

Analis

Analis is launching one of the world’s first rapid point-of-care lateral flow immunoassays, produced by Healgen, for the detection of a current or past SARS-CoV-2 infection.

Send us your questions and needs and we will try to help you as fast as possible with our expertise and knowledge. To learn more, have a look at WWW.ANALIS.NL/COVID-19

Our customers will be updated regularly about our efforts by newsletters and social media updates. To help you in this crisis, we activated a central e-mail address: COVID19@ANALIS.NL

Analis

Discover our solutions to disinfect your hospital rooms, operating theatres, emergency care, waiting rooms, labs… on WWW.DISINFECTION.BE

A new phone number 0800 85 211 is now available for any question about disinfection!

Send us your questions and needs and we will try to help you as fast as possible with our expertise and knowledge. To learn more, have a look at WWW.ANALIS.NL/COVID-19

DUPA

Ook als DUPA nemen we onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen het coronavirus. We hebben 600 veiligheidsbrillen gedoneerd aan het Rode Kruis.

https://www.dupa.nl/veiligheidsbrillen-mondkapjes-handschoenen/

Labmakelaar Benelux

Heeft u behoefte aan een tijdelijke uitbreiding van uw laboratorium capaciteit? Bij LabMakelaar Benelux kunt u voor een kortlopende of langere periode laboratoriuminrichting ook huren. Of het nu gaat om apparatuur, meubilair, of glaswerk, bij LabMakelaar kunt u op een voordelige manier uw laboratorium tijdelijk uitbreiden.

Meer informatie: https://www.labmakelaar.com/3-Nieuws.html

GreenX

GreenX ontwikkelt een methode voor veilig hergebruik van mondmaskers. De Phileastoestellen zorgen voor de verspreiding van een droge mist die oppervlakten voor een volle honderd procent ontsmet. Testen laten zien dat deze technologie uiterst geschikt is om mondmaskers op grote schaal te decontamineren, zeker de erg schaarse FPP2 maskers. Het voordeel van deze oplossing is dat deze mobiel is en snel inzetbaar is.

www.greenx.be/persberichten

LED Techno

LED techno lanceert samen met Eurofins Technologies testen voor de detectie van SARS-CoV-2 op oppervlakten en in voedingssamples (COVID-19). De VIRSeek SARS-CoV-2 -test is een real-time RT-PCR in één stap om specifiek het RNA-afhankelijke RNA-polymerase (RdRP-gen) van het SARS-CoV-2-virus op te sporen volgens de door de WHO en de Duitse gezondheidsautoriteit gepubliceerde workflows. De VIRSeek SARS-CoV-2 kit maakt het mogelijk om te screenen op het E-gene, dat codeert voor de enveloppe rond de virale schil.

Meer informatie: www.ledtechno.be/nl/nieuws-events/eurofins-technologies-lanceert-testen-voor-de-detectie-van-sars-cov-2-op-oppervlakten-en-in-voedingssamples-covid-19

Westburg

Om artsen en onderzoekers te ondersteunen in hun strijd tegen COVID-19 heeft Westburg een uniek productaanbod toegankelijk gemaakt, van snelle testen tot fundamenteel virusonderzoek: 
www.westburg.eu/theme/coronavirus-covid-19

T&P - Triestram & Partner

Als leverancier van lisa.lims zijn wij van mening dat vooral het nauwe contact met onze klanten een belangrijke factor is en blijft voor het succes van onze LIMS. De klant staat altijd centraal bij het ontwikkelen en uitwerken van al onze ideeën voor lisa.lims. De vraag is dan ook hoe wij in deze periode met de huidige situatie omgaan?

Link voor meer informatie: www.t-p.com/nl/april2020?utm_source=c2w_april2020

Project Open Air NL

Tijdens deze coronacrisistijd komen hartverwarmende initiatieven tot stand. Een mooi voorbeeld is Project Open Air NL. Dit is een netwerk van een groeiende groep producenten uit de Nederlandse maakindustrie die kennis en productiecapaciteit beschikbaar stellen voor de medische sector in de strijd tegen het coronavirus.

www.hitma.nl/nieuws/7006/maakindustrie-stelt-kennis-en-productiecapaciteit-beschikbaar-tijdens-coronacrisis