Shuraila Stoppel

Shuraila Stoppel is freelance wetenschapsjournaliste voor C2W, C2W LS, Medicines en Mens & Molecule. Ze schrijft onder meer opinie-artikelen, reportages, achtergrond-, en nieuwsartikelen.

Shuraila rondde eerst de Hogere Laboratoriumopleiding in de richting Biochemie af en vervolgde haar studie met een research master in Oncologie. Op dit moment houdt zij zich al ruim vijfentwintig jaar bezig met (kanker-)onderzoek en combineert sinds acht jaar het feitelijke labwerk, met haar voorliefde voor schrijven. Deze fijne combi stelt haar in staat allerlei medische, chemische en life sciences-gerelateerde thema’s op te pakken en deze onderwerpen op een boeiende en begrijpelijke wijze op anderen over te brengen.

Naast werken, doet Shuraila aan fitness, hardlopen en hiphop dansen. Ze houdt van taal, probeert nu Spaans te leren en ooit Italiaans maar ze spreekt en schrijft wel vloeiend Labtaal. Shuraila is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Hoofddorp.

  sfstoppel@gmail.com

  @labtaal

  www.labtaal.nl

Door Shuraila Stoppel

Duurzame MicroMaster Premium

De eerste Nederlandse MicroMaster richt zich op duurzame processen. ‘Hierna kun je je gemakkelijk verder specialiseren.’

Bijscholen loont

Leergierig, maar naast je baan geen tijd of puf voor een langdurige studie? Een cursus biedt wellicht uitkomst.

Vloeibaar biopt verzamelen Premium

Wetenschappers van het Amsterdamse kankercentrum CCA hopen dat het Liquid Biopsy Center aldaar in oktober officieel van start gaat. ‘Hoe meer monsters we hebben, hoe sterker de verbanden tussen behandeling en uitkomst worden'.

Deel deze pagina
Naar boven