Ilse Naus

Ilse Naus is vak- en eindredacteur van C2W life sciences.

Tijdens haar master ontdekte ze een enthousiasme voor de wetenschapsjournalistiek. Inmiddels heeft ze op verschillende plekken schrijfervaring opgedaan, zoals bij voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en als communicatiemedewerker bij het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences.

Als bioloog heeft ze een grote passie voor natuur en diergedrag, en dan vooral het gedrag van apen. Daarom besteedt ze haar vrije uren aan vrijwilligerswerk voor het Jane Goodall Instituut en schrijft ze over apen voor haar eigen website. En de spaarzame uurtjes die ze dan nog over heeft, gaan op aan moderne dans én last but not least: de zorg voor de honden van dierentehuis Den Bosch.

  inaus@c2w.nl

  @elisamacaca

  Ilse Naus

  www.apenfan.nl

Door Ilse Naus

Verborgen micromensjes Premium

Auteur Remco Kort presenteert op een aantrekkelijke manier het microbiële leven op en in ons lichaam, dat uitbundiger is dan je je ooit kunt voorstellen.

Virussenhype

Als je ook maar een beetje het nieuws volgt, kan het je niet ontgaan zijn: de commotie rondom de zogenoemde bacteriofaagtherapie, een behandeling met virussen die bacteriën doodt. Is het echt zo mooi?

Oog voor selectiviteit Premium

De Galenus Researchprijs 2017 gaat naar de Leidse chemicus Mario van der Stelt. ‘Ik vind het een eer en een mooie bekroning in onze zoektocht naar medicijnen voor hersenziektes.’

‘Ik heb de tropen in mijn bloed’ Premium

© Andreas Terlaak

De ambitieuze arts-microbioloog Heiman Wertheim doet er alles aan om zijn passie achterna te gaan: patiënten met bacteriële infectieziektes genezen. Voor de ziekenhuiszorg en researchlaboratoria heeft hij grootse plannen in petto. ‘We moeten af van de status quo’.

De diepte in met briljante geesten

In 2015 vroeg auteur John Brockman naar het belangrijkste wetenschappelijke nieuws van de laatste tijd aan 193 wereldwijde wetenschappers. Dan moet je denken aan psycholoog Steven Pinker, geneticus George Church en wetenschapsjournalist Matt Ridley.

Walhalla voor gentech

In mijn studietijd knutselden we met restrictie-enzymen en ligases, om DNA door te knippen respectievelijk aan elkaar te plakken.

Je DNA in cyberspace

© 23AndMe

Bedrijven die genetische tests online aanbieden rijzen als paddenstoelen de grond uit. De auteurs van het boek Cybergenetics - health genetics and new media analyseren waarom.

Deel deze pagina
Naar boven