Esther Thole

Esther Thole is freelance wetenschapsjournalist en schrijft voor onder meer C2W, C2W Life Sciences, Medicines en NEMO Kennislink.

Esther Thole studeerde met veel plezier scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar wist al snel dat een loopbaan in het onderzoek niet haar ding was. Zonder helder plan rolde ze de ‘communicatie’ in. Schrijven werd een hoofdtaak en dat bleek zo leuk dat ze alweer jaren geleden besloot als zelfstandig wetenschapsjournalist en tekstschrijver te gaan werken. Dan kun je namelijk in heel veel verschillende onderwerpen duiken en doet ze het liefst.

Als het gaat over chemie, life sciences, voeding, kunst of (wetenschaps)geschiedenis heb je haar aandacht meteen te pakken.

Door Esther Thole

‘Ik kijk altijd naar wat er nog niet kan’

Hoe houd je de pioniersgeest als je inmiddels een gevestigde naam bent? ‘Blijf je grenzen verleggen’, zegt Albert Heck, die in april nog de Outstanding Research Award 2016 van de Nederlandse Vereniging voor Massaspectrometrie won. ‘Als iemand mij een vraag voorlegt waarop ik meteen een antwoord heb, is het voor mij niet interessant.’

Cellen op hun plek houden Premium

De Nijmeegse start-up Oncodrone werkt aan het versterken van de verbindingen tussen cellen en hun directe omgeving om uitzaaiingen te voorkomen.

Klaar voor de test?

De kans is groot dat je op enig moment in je loopbaan een assessment tegenkomt. Jezelf blijven is essentieel, maar wat voorbereiding helpt.

Over je grenzen

Over een tijd werken of studeren in het buitenland hoor je vaak fantastische verhalen. Het is altijd geweldig en ook altijd goed voor je cv. Drie wisselende ervaringen geven een meer genuanceerd beeld.

Chemici zijn overal

Betere carrièreperspectieven, interessante opleidingen of zakelijke kansen – voor wie het avontuur niet schuwt heeft de wereld buiten Nederland veel te bieden.

Deel deze pagina
Naar boven