Achtergrond

Periodieke periode

Als je de verhalen mag geloven, puzzelde Dmitri Mendeleev zijn eerste periodieke tabel in elkaar tijdens lange treinritten. Hij husselde net zo lang met de losse elementen, totdat alle puzzelstukjes de tabel vormden die hij zocht. Inmiddels is het 150 jaar later en is 2019 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Periodiek Systeem. Tijd om terug te blikken.

Katalysatoren in nieuw jasje gestoken

In het katalytisch onderzoek gaat het om een zo hoog mogelijke efficiëntie van de katalysator, die bovendien van een zo goedkoop mogelijk materiaal moet zijn. Single-atom-nanozymen lijken daaraan te voldoen. Wat zijn het en hoe zet je ze in?

Challenges in single-use and how to solve them

Single-use technology has now been established as the major technology used within global bioproduction facilities. While several challenges still remain, they are becoming less of an issue as the industry moves forward. Graeme Proctor, Product Manager Single Use Technologies at Parker Bioscience Filtration, discusses some of these.

Een kijkje in de fermentatiekeuken

In de voedselindustrie groeit de aandacht voor fermentatie sterk, mede door de clean label-trend. Dankzij fermentatietechnieken kun je uit de voeten met natuurlijke toevoegingen. De Biobased Products Innovation Plant in Wageningen helpt producenten met vragen rond voedselontwikkeling.

Nieuwe adjuvantia kloppen op de deur

Al decennia voeg je aluminiumverbindingen toe aan vaccins om de afweerrespons te stimuleren. Pas recent werd duidelijk hoe het werkt, waarom het niet voor elk vaccin geschikt is en hoe je het arsenaal kunt uitbreiden.

Deel deze pagina
KVCV

Lid worden van de KVCV? Ontdek de voordelen!

Naar boven